oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Τρίτη, 23 04 2024

Διάκριση του σχολείου μας στον Ραδιοφωνικό Μαθητικό Διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί"

Η συμμετοχή του Γ3 «Ο Γόρδιος Δεσμός της Φιλίας» στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024» με θέμα τη φιλία κατέκτησε την 7η  θέση (από 77 συμμετοχές γυμνασίων) στην ψηφοφορία ακροατών. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός της δράσης ήταν η θεολόγος του σχολείου μας κ. Δ. Ζαμάνη. Συγχαρητήρια στα παιδιά και την καθηγήτριά τους!

Από τη Διεύθυνση

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ Β΄ΦΑΣΗ ΤΟΥ 36ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Συγχαίρουμε τους παρακάτω μαθητές, που συμμετείχαν στην Β΄ Φάση του 36ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ), και πέτυχαν με την επίδοσή τους να προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση του Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/4/23 στα εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών ΗΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι επιτυχόντες μαθητές είναι:

Λεπέτσος Γεώργιος (Β΄ Γυμνασίου) και

Αραπίδης Νικόλαος - Αιγέας (Α΄Λυκείου)

Η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εργασιών του ομίλου "Αλγοριθμική - Προγραμματιστική επίλυση προβλημάτων με γλώσσες υψηλού επιπέδου"

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές για την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επόμενη φάση!

Από τη Διεύθυνση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Παρακαλούμε, όσοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν  να συμμετέχουν ως επιτηρητές/τριες για τις εισαγωγικές εξετάςεις των μαθητών στο Πρότυπο Γυμνάσιο – Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18-05-2024, να υποβάλουν αίτηση από Τετάρτη 17-04-2024 μέχρι και Κυριακή 21-04-2024 στη  φόρμα με σύνδεσμο https://bit.ly/3U02wHx Επισυμαίνεται ότι σύμφωνα με την Υ.Α 50145/Δ6 (ΦΕΚ Β 2198/5-5-2022) Κεφάλαιο Α περίπτωση στ΄ η συμμετοχή είναι αμειβόμενη.

Ολόκληρη η πρόσκληση εδώ

Δράση για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου "Διερεύνησε, Σχεδίασε, Δράσε για τη σταδιοδρομία σου!" του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του ΕΚΠΑ

Την Τρίτη 16-4-2024, κατά τις 6η και 7η διδακτικές ώρες, πραγματοποιήθηκε δράση ΣΕΠ για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με τον παραπάνω τίτλο. Τη δράση υλοποίησαν συνεργάτιδες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Διά Βίου Μάθηση", της Φιλοσοφικής Σχολής (Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) του ΕΚΠΑ, με το οποίο το σχολείο μας έχει συμφωνία συνεργασίας. Ήταν μία εξαιρετικά εποικοδομητική εμπειρία για τους/τις μαθητές/τριες και ευχαριστούμε το Εργαστήριο Συμβουλευτικής του ΕΚΠΑ για την προσφορά του προς το σχολείο μας. 

Πραγματοποίηση 3ης Επιμορφωτικής Συνάντησης Γονέων/Κηδεμόνων

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15/4/2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η 3η Επιμορφωτική Συνάντηση Γονέων/Κηδεμόνων με θέμα "Διαχείριση άγχους – κρίσεις πανικού" και ομιλήτρια την κα Έλενα Αθανασογιαννοπούλου, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας. Η ομιλήτρια παρουσίασε αναλυτικά τους παράγοντες, που επιβαρύνουν τη συναισθηματική κατάσταση των εφήβων και πρότεινε τρόπους αποσυμφόρησης συνθηκών, που προκαλούν άγχος. Με βιωματικό τρόπο (αναπαράσταση δρώμενου) θέλησε να τονίσει τη σημασία των συστημάτων/πλαισίων, στα οποία ζει, σχετίζεται και δραστηριοποιείται ο έφηβος.
Τη διοργάνωση της συνάντησης επιμελήθηκαν οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής: κ. Αικ. Ζάχου-Βαφειάδου και κ. Δ. Ζαμάνη.

Διάκριση μαθητών/τριών μας στο 6ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής

Συγχαίρουμε θερμά την ομάδα της Α΄ τάξης, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, Απόστολο Παλαιολόγο και Άγγελο Παπαδόπουλο, η οποία συμμετείχε στον ημιτελικό και την ομάδα της Γ΄ τάξης, αποτελούμενη από τις/τους Ηλέκτρα Γκάτση, Ευαγγελία Ζέρμα  και Ρωμανό Ορφανάκης, η οποία κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του  6ου Διαγωνισμού  Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής των Γυμνασίων τον οποίο διοργάνωσαν τα  Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση».

Συγχαρητήρια και στις εκπαιδευτικούς κυρίες Ασημίνα Αγγελία και Σωτηρία Παπακώστα,  οι οποίες είχαν την πρωτοβουλία και συντόνισαν τις συμμετοχές του σχολείου μας. 

Διάκριση (2ος έπαινος) μαθητή μας σε Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης

Συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή μας Γιώργο Πέτσα της Β' τάξης ο οποίος απέσπασε το δεύτερο έπαινο στον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης  τον οποίο διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια "Παναγία Προυσιώτισσα". 

Συγχαρητήρια και στην εκπαιδευτικό κα Μαγδαλίνα Ντίνου, η οποία είχε την πρωτοβουλία και συντόνισε τις συμμετοχές του σχολείου μας. 

 

Τράπεζα Αίματος Ευαγγελικής Σχολής - 2η Εθελοντική Αιμοδοσία 20-04-2024 10:00 -13:00

3η Επιμορφωτική συνάντηση γονέων με θέμα: "Διαχείριση άγχους – κρίσεις πανικού"

ΘΕΑΤΡΙΚH ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-4-2024

Το Σάββατο, 6-4-2024, στις 18:00 μ.μ., ομάδα μαθητών/τριών του Γ2 τμήματος του Προτύπου Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, συνοδευόμενη από την εκπαιδευτικό κ. Αικατερίνη Ζάχου -Βαφειάδου παρακολούθησαν στο Θέατρο «Βρετάνια» την παράσταση Ο κύκλος των χαμένων ποιητών. Επρόκειτο για μια πολύ ωραία παράσταση, με τον Άκη Σακελλαρίου στο ρόλο του καθηγητή Τζον Κίτινγκ, ο οποίος φέρνει μια φρεσκάδα στο γκρίζο περιβάλλον του αυστηρότατου σχολείου, με μία ανάλαφρη ερμηνεία που συγκινεί.   Στον ρόλο του Διευθυντή του σχολείου, Νόλαν, εκπρόσωπου του κατεστημένου και άτεγκτου υπερασπιστή της αυστηρότητας , στιβαρός ο Τάσος Χαλκιάς  είχε τη βαρύτητα που χρειαζόταν. Στο ρόλο ενός τραγικού πατέρα μαθητή (κύριος Πέρι)  ο Σπύρος Τσεκούρας . Ένας κι ένας, οι νέοι ηθοποιοί που ερμηνεύουν την 8μελή μαθητική ομάδα και πετυχαίνουν το σπάνιο κατόρθωμα να αναδείξουν τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων τους, χωρίς να χάσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με την παράσταση. Ευχαριστούμε την κ. Ζάχου-Βαφειάδου για την πρωτοβουλία.  

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Διάκριση (2ο βραβείο) μαθήτριάς μας σε διαγωνισμό διηγήματος
  2. Ενημερωτική δράση για τον "εθελοντισμό" στο σχολείο μας
  3. Συμμετοχή του σχολείου μας στη Δράση ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ "Παίζω με μια ρακέτα και μια μπάλα"
  4. «Εφηβεία και Σεξουαλική Αγωγή - Ο ρόλος της οικογένειας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής»
  5. Συμμετοχή του σχολείου μας στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», 4-7 Απριλίου 2024
  6. ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
  7. ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
  8. Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2024-2025
  9. Το "Πείραμα του Ερατοσθένη" στο σχολείο μας
  10. Σχολική εορτή της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 2024

Σελίδα 1 από 65