oikoshmo-3aΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σμύρνη  1733 – 1922       Νέα Σμύρνη  1935 –  σήμερα

f1

Άρτεμις Χατζηγιαννάκη, "Η πολιτεία που αρμενίζει στα πέλαγα" (2015) Υδατογραφία σε χαρτί, 69x14 εκ.  

Τετάρτη, 17 04 2024

Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και Πρώτες Βοήθειες) Από το Ω.Κ.Κ. σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων με τους καθηγητές/τριές τους παρακολούθησαν σεμινάριο σχετικά με Καρδιαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Παροχή Πρώτων Βοηθειών και πληροφόρηση για τη λειτουργία εξωτερικού Απινιδωτή, που διαθέτει το σχολείο μας, από την ιατρό κα Μαρία Μεϊδάνη, προϊσταμένη του Γραφείου Εκπαίδευσης και Βιβλιοθήκης του Ωνασείου Καρδιοχειρουγργικού Κέντρου. Η διάλεξη-παρουσίαση της κας Μεϊδάνη ήταν εξαιρετικά εύληπτη και παραστατική, συνοδευόμενη με διαφάνεις και σχετικό video. Ακολούθησε επίδειξη και πρακτική άσκηση, ενώ ετέθησαν και απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Ευχαριστούμε θερμά το Ω.Κ.Κ. και την ιατρό κα Μεϊδάνη για την προσφορά τους στο σχολείο μας!

Εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας την Τετάρτη 24-01-2024 19:30

Νικόλαος Θωμαίδης
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης έχει την τιμή να υποδεχθεί στο σχολείο μας τον Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας και Αντιπρόεδρο Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) κ. Νικόλαο Θωμαΐδη και προσκαλεί όλα τα μέλη της κοινότητας της Ευαγγελικής Σχολής (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, απόφοιτους/ες) σε μια ομιλία και συζήτηση με τίτλο:

 Σύγχρονη Πόλη - τα λύματα αποκαλύπτουν πως ζούμε σ' ένα "σύμπαν" χημείας 

την Τετάρτη 24-01-2024 19:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2023

ProsklisiFestivalDrast2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 4ο ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2023

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 4ο Φαληρικό Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών, που φιλοξενήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου με ομάδα πέντε μαθητών υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της καθηγήτριας κ. Τριπολιτσιώτου Ολυμπίας.

Οι μαθητές αυτοί είναι οι παρακάτω:

Καφεντζόπουλος Νικόλαος (Β1)

Μελέτης Γεώργιος (Β3)

Βουγιούκας Νικόλαος (Β2)

Στύλου Χρυσή (Β3)

Λαμπροπούλου Όλγα (Γ1)

Οι μαθητές εξέθεσαν κατασκευές και υλοποίησαν πειράματα στον ειδικό πάγκο παρουσίασης του σχολείου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους.

Από τη Διεύθυνση

7οι ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ "ΡΗΣΕΙΣ - ΑΝΤΙ-ΡΗΣΕΙΣ"

Με μεγάλη χαρά σάς προσκαλούμε στους Z’ Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων «Ρήσεις και Αντι – Ρήσεις 2023»,(εδώ) που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα αποτελέσει την ευκαιρία για να συναντηθούμε όλοι μαζί δια ζώσης, να συνδημιουργήσουμε, να συγκινηθούμε και να αλληλεπιδράσουμε στη γιορτή της Ρητορικής και στην καθιερωμένη γιορτή των παιδιών μας.

Η ημερομηνία διεξαγωγής των φετινών αγώνων έχει ορισθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στα Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου στα Γλυκά Νερά. 

Το πρόγραμμα των αγώνων εδώ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάζουμε την επιστολή του γενικού προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα και τον Πειραιά κ. Μουσταφά Σομουντσού, ο οποίος ευχαριστεί θερμώς το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για την γενναιόδωρη βοήθεια την οποίαν προσέφερε σε τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού κ.λπ. προς τους σεισμοπλήκτους της Τουρκίας. Η Ευαγγελική Σχολή μνήμων παραδόσεως γεραράς συνεχίζει να πρωτοπορεί όχι μόνον στα γράμματα αλλά και στην ανθρωπιά και την φιλαλληλία! Θερμά συγχαρητήρια στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων της Σχολής ο οποίος έφερε σε πέρας αυτήν την τόσο σημαντική δράση!

(Εκ της διευθύνσεως)

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Δράση ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ν. Σμύρνης 

Τα τμήματα Α1, Α2, Β1, Β3 και Γ3 του σχολείου συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ν. Σμύρνης συγκεντρώνοντας χρηματικό ποσό.

Περισσότερα...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ UNESCO

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 το σχολείο μας ως μέλος του ΔικτύουΣυνδεδεμένων Σχολείων της ASPNet UNESCO, συμμετείχε στο 8o Ετήσιο Μαθητικό Συμπόσιο που έλαβε χώρα στον φιλόξενο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Το θέμα του φετινού Συμποσίου ήταν “Η Ενεργειακή Κρίση και οι Κοινωνικές Συνέπειες στην Καθημερινότητα” και συμμετείχαν σε αυτό 150 μαθητές και 32 εκπαιδευτικοί από 15 σχολεία, που είναι μέλη του δικτύου Aspnet Unesco. Συγχρόνως το φετινό Συμπόσιο είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς εντάχθηκε στον εορτασμό των 70 χρόνων της δημιουργίας του δικτύου UNESCO.

Περισσότερα...

ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (στο πρωτότυπο)

Την Παρασκευή 27/1/2023 κατά την 4η και 5η διδακτική ώρα (10.55-12.30) πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Β΄1 του ΠΓΕΣΣ δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας (στο πρωτότυπο) στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών. Τη δειγματική διδασκαλία έκανε η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος του ΙΚΥ και υπεύθυνη για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του Γυμνασίου κ. Φουντοπούλου Μαρία. Τη δειγματική διδασκαλία παρακολούθησαν οι φιλόλογοι του σχολείου και οι επιμορφώτριες κες Ζήκα Βάγια και Λάζου-Μπαλτά Καλυψώ. Ακολούθησε συζήτηση επί της δειγματικής διδασκαλίας.

(Από τη Διεύθυνση)

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Πρόσκληση στην Εκδήλωση του Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή 23-10-2022
  2. Ο θεατρικός όμιλος του σχολείου μας σας προσκαλεί στην παράστασή του
  3. ΣΤ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ «ΡΗΣΕΙΣ – ΑΝΤΙ-ΡΗΣΕΙΣ» 2022
  4. Συμμετοχή στο 7ο Μαθητικό Συμπόσιο Συνδεμένων Γυμνασίων της UNESCO/ASPnet
  5. Συμμετοχή μαθητών του Ομίλου Ρητορικής στον 4ο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών "Πρωταγόρας"
  6. Συμμετοχή του σχολείου σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα
  7. Αναβάθμιση του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου μας
  8. Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΜΠ 2021
  9. Ψηφιακή Έκθεση Εικαστικών και Τεχνολογίας 2020-21
  10. Απολογισμός της συμμετοχής του ΠΓΕΣΣ στους Αγώνες ρητορικής τέχνης Γυμνασίων κατά το σχολικό έτος 2020-21

Σελίδα 1 από 9